torsdag 29 april 2010

Valborg i morgon

Och då har jag lovat bort mig ofrivilligt p.g.a att jag inte kan ljuga.
Nåja, det blir nog bra i slutänden, lite oförväntade saker att ta itu med nu och i morgon eftermiddag
Det innebär att jag måste ha en gäst hos mig på middag.
Såååååååååååååååå i morgon måste jag haststäda och fixa en snabblagad, god, och lätt valborgsmeny för två 'tjejer' till kl. 18.00 varav den ene inte gillar starkt kryddad mat och absolut inte sushi.
Hmm..
Förslag på passande, lättlagad, maträtt emotttages med stor tacksamhet.

Hörs när vi hörs

3 kommentarer:

XXX sa...

Gör min lax!
Ta en bit laxfilé, 15 cm bred.
Lägg i en teflonstekpanna.
Mixa ädelost (ta nån kvibille) med några dl turkisk ypughurt. Bred detta över laxen. På med plattan och låt småputtra i 10-15 minuter. Kolla så att laxen är färdig annars får den stå på ett tag till.
Om sällskapet äter pasta kokar man tagliatelle till, en grönsallad och ett gott vin. Busenkelt och jättegott. Peppra lite på laxen men strunta i saltet, det kommer från osten.
Gör en citronpannacotta till efterrätt. Koka 5 dl grädde med en vaniljstång och några teskedar socker. Smält ett blad gelatin i kallt vatten. Riv skalet från en citron och lägg i gräddkoket. Pressa ner saften från en halv citron och lös upp det urvridna gelatinbladet i lite av grädden och rör ihop med resten av grädden. Slå i lagom stora glas. Om man vill lägger man på granatäppelkärnor över innan det är dags att äta.

Hur enkelt som helst och så gott.
Lycka till.

Ännelaij sa...

Den låtsatshemska tvillingen
Ååååååååååååååååååååååååh den laxen!
DEN laxen!!!
Det blev såååååå gott!!!!!!!!!!!!!!
----->lägg märke till antalet utropstecken
Tack!

Pannacottan gjorde jag inte men jag har sparat receptet.
Det låter underbart gott.
Det blev standardefterrätten=glass.
Tack återigen.

XXX sa...

Trevligt!