..BRA!
Här är receptet:
Frusen bärdessert
500g äggvita
500 g socker
500 g marsipan
250 g mjölk
2 dl grädde
250 g florsocker
500 g bär (hallon, björnbär)
ca 100 g mandelflarn (jag tog mindre, ca hälften)
Botten:
Vispa äggvitor och socker pösigt.
Kör mjölken och riven marsipan i en mixer.
Vänd sedan samman smeten.
Fördela blandningen på en plåt med bakpapper eller non stick-ark (smörj om du använder bakpapper) ca 1 cm tjockt lager.
Strö över mandelflarn.
Grädda i 180 graders värme i 10-15 minuter eller tills botten är ljusbrun.
Krämen:
Rensa och tvätta de frusna bären (om de är orensade).
Kör i mixer med grädden och florsockret till en krämig konsistens.
Låt botten svalna.
Bred på krämen, rulla ihop den och ställ in den i frysen.
Skär i 4 cm tjocka bitar vid servering.
-----------------------------------
GOTT blev det, tycker även jag som numer inte är så förtjust i efterrätter.
Botten blev hög så man kan nog minska något på ingredienserna till denna.
Take care
Eder vän
/Alien
söndag 31 augusti 2008
Efterrätten blev..
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar